Zo verminder je stof op de trap

Herken je dit probleem? Je bent net met de stofzuiger in de weer geweest, maar nu lijkt je trap alweer stoffig! Eigenlijk maakt het ook niet uit hoe vaak je je trap schoonmaakt, want door alle verkleuringen, krassen en deuken blijft je trap er oud en vies uitzien. Je hebt echt geen zin om nu alweer te gaan verven, want dat heb je vorig jaar al gedaan. Gelukkig is er een andere oplossing: een trap renovatie. Door je trap te renoveren wordt die mooier, stiller en veiliger. Maar hoe werkt een traprenovatie? Wat zijn de mogelijkheden voor jouw trap en hoeveel zal het kosten? In dit artikel geven we antwoord op al deze vragen, en meer.

 

Wat zijn de voordelen van een traprenovatie?

Een traprenovatie heeft verschillende voordelen. Zo ziet niet alleen je trap er weer als nieuw uit, maar krijgt je complete hal een frisse uitstraling. Na een traprenovatie loop je zonder geluid je trap op en af, omdat overzettreden met een geluiddempende lijm worden geplaatst. Ook de antislip-toplaag van overzettreden maakt je trap weer een fijn gebruiksobject, want je glijdt niet meer uit als je net iets te snel op je sokken naar beneden loopt. Verder is je trap na een renovatie kras- en slijtvast en houd je hem gemakkelijk schoon met een licht vochtig doekje. 

 

Hoe wordt jouw trap gerenoveerd?

Heb je een dichte trap met daaronder het toilet of een berging? Of heb jij juist een open trap, een wenteltrap of een betonnen trap? Wat voor soort traprenovatie het beste bij jouw trap past, ligt aan wat voor trap er al in jouw huis staat. Monteurs plaatsen bij een dichte traprenovatie nieuwe stootborden en overzettreden, en renoveren een open trap enkelzijdig (alleen aan de bovenkant), volledig (aan de onder- en bovenkant), of maken deze juist dicht. Neem eens een kijkje in een showroom, of nodig een monteur thuis uit om vrijblijvend advies te geven over jouw trap. Een traprenovatie is maatwerk. Wat er moet gebeuren hangt altijd af van de staat van jouw trap.

 

Wat kost een traprenovatie ongeveer?

De prijs is natuurlijk een belangrijke factor in je besluit om je trap te renoveren. Je wilt graag weten hoeveel geld je kwijt bent, voordat je een besluit neemt. Om een goede inschatting van de kosten van een traprenovatie te maken, wil een specialist graag een aantal dingen weten:

 

  • Wat wil je laten doen? Laat je alleen overzettreden plaatsen, of zijn ook de wangen en trapleuningen aan vernieuwing toe?
  • Heb jij een open, dichte of juist een wenteltrap?
  • Als je een open trap hebt, wil je die dan dicht laten maken?
  • Is jouw trap van hout of van beton?
  • Laat je ook LED-verlichting onder de treden plaatsen?

 

Offerte voor een traprenovatie 

Nadat hij je antwoord op deze vragen geeft, maakt een specialist een inschatting van de kosten. Laat eventueel vrijblijvend een monteur van een specialistisch bedrijf als Stairz langskomen. Zo’n monteur neemt jouw trap onder de loep en kan precies zien wat er allemaal moet gebeuren. Op die manier is de prijsinschatting voor jouw traprenovatie nog nauwkeuriger en weet je precies waar je aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *